Code 95 nascholing voor beroepschauffeurs

rijschool-dekker-visual-1

rijschool-dekker-logo Voor beroepschauffeurs is het verplicht om een code 95 nascholing te volgen. De rijbewijs D en C houders zijn verplicht om binnen 7 jaar aan de 35 uur nascholingseis te voldoen. Bij rijschool Dekker wordt deze verplichte code 95 nascholing aangeboden.

Zelf bepalen

De chauffeur mag zelf bepalen waar hij of zij de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen gaat volgen. Er zit alleen een eis aan en dat is de chauffeur minimaal een dag (7 uur) praktijktraining moet volgen. Rijschool Dekker is zo’n gecertificeerde rijschool waar deze cursus gevolgd kan worden. Als dit allemaal gedaan is dan krijgt de chauffeur de code 95 op het rijbewijs voor 5 jaar.

Mijn ervaring

Ik heb mijn code 95 nascholing bij rijschool Dekker gevolgd. Dit ging heel erg goed en je merkt dat ze over heel erg veel kennis beschikken en dat is fijn. Omdat ik zelf al de hele dag in de vrachtauto zit weet ik natuurlijk al veel maar gelukkig kon mij nog het een en ander bijgebracht worden en heb ik nog een paar dingen opnieuw uitgelegd gekregen zoals nieuwe regels en aangescherpte regels.

Als ik een tip mag meegeven is het dat je op tijd moet beginnen met het starten van het traject van deze nascholing. Ik had geluk dat ik nog terecht kon maar ik heb al verhalen gehoord van mensen die iets te laat waren en daardoor een beetje in de problemen waren gekomen. Daarom is het handig om deze nascholing over de 5 jaar te plannen en elk jaar een paar uurtjes te volgen!dekker-auto